تقسیم بندی انواع جعل در قانون

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
27/فوریه/2022

تقسیم بندی انواع جعل در قانون

درباره تقسیم بندی انواع جعل میتوان گفت که ،دعاوی جعل را به سه بخش کلی دعاوی حقوقی جعل و دعاوی کیفری جعل و همچنین ادعای جعل تبعی تقسیم کرده و درباره ی هر کدام مختصر توضیحی آورده ایم .

دعوای حقوقی جعل :

هر وقت فردی متوجه جعلی بودن یک سند یا بخشی از یک سند شود و تمایلی به شکایت کیفری نداشته باشد ، می تواند علیه شخصی که سند را در بر دارد ، دعوای جعل را مطرح کرده و با به اثبات رسانیدن جعلیت سند ، حکم جعل بودن سند را از دادگاه بگیرد و از نگرانی هایی که بابت جعلی بودن سند داشته است راحت شود . به این روش از طرح دعاوی جعل ، دعوای اصلی جعل نیز گفته می شود چرا که تنها یک دعوا بیان می شود که در آن صدور حکم اعلام جعلیت سند از مرجع قضایی خواسته می شود . همچنین احکام و آثاری که اینگونه دعاوی به همراه دارد مشمول قواعد عام می باشد .
دعوای کیفری جعل :

در مقررات کیفری ، برای جعل چه از نوع مادی باشد و چه از نوع معنوی ، مجازات تعیین شده است ، در نتیجه جعل یک جرم است . وکیل کیفری تهران می گوید ، قاعدتا تعقیب جرائم بر عهده ی دادسرا و قائم مقام او می باشد که با شکایت و طرح دعوی فرد شاکی شروع شده و طبق آیین دادرسی کیفری در مرجع کیفری به آن رسیدگی شده و مورد بررسی قرار می گیرد . بدین صورت اگر شخصی مدعی باشد که سندی جعل شده است که به ضرر او می باشد و این ادعا را به شکایت کیفری برساند ، و یا دادسرا با اطلاع از ارتکاب جعل ، فردی جاعل را مورد تعقیب و پیگرد کیفری قرار دهد ، رسیدگی و بررسی ها برای جعلیت سند یا اصالت سند در مرجع کیفری با استناد به قانون آیین دادرسی کیفری صورت می پذیرد .

ادعای جعل تبعی :

هر زمان که در جریان دادرسی ، توسط یکی از طرفین سندی رسمی یا عادی ارائه شود و شخص مقابل برای دفاع از خود در مقابل این سند ، دعاوی اصالت سند یا جعلیت سند را به میان کشد و ادعای جعل نماید را ادعای جعل تبعی می گویند . چراکه هم در قضیه ی رسیدگی به دعوای اول مطرح شده است و هم ” وجود آن تابع وجود دعوای اصلی است .

برای پیگیری پرونده های جعل و کلاهبرداری با گروه وکلای رستاد تماس بگیرید .

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*
*