توقیف اموال برای مهریه زوجه

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
26/فوریه/2022

توقیف اموال برای مهریه زوجه یک موضوع پراهمیت درباره مسئله احقاق حقوق زوجه در رابطه زوجیت می باشد. توقیف اموال برای مهریه زوجه موضوعی است که بسیاری از تحلیل گران رابطه زوجیت به آن پرداخته تا جایی که طلاق یا جدایی خلع و مبارات را که به صورت طلاق توافقی در میان عوام شناخته شده است مردود دانسته و آن را راهی برای از دست دادن حقوق حقه زوجه در مقابل زوج می دانند. توقیف اموال برای مهریه زوجه مسیری است که زوجه بابت احقاق حقوق حقه خود تحت عنوان مهریه و مطالبه آن طی می کند و همواره این مسیر مورد توجه قانونگذار بوده است .

توقیف اموال برای مهریه زوجه

توقیف اموال برای مهریه زوجه یک موضوع پراهمیت درباره مسئله احقاق حقوق زوجه در رابطه زوجیت می باشد. توقیف اموال برای مهریه زوجه موضوعی است که بسیاری از تحلیل گران رابطه زوجیت به آن پرداخته تا جایی که طلاق یا جدایی خلع و مبارات را که به صورت طلاق توافقی در میان عوام شناخته شده است مردود دانسته و آن را راهی برای از دست دادن حقوق حقه زوجه در مقابل زوج می دانند.
توقیف اموال برای مهریه زوجه مسیری است که زوجه بابت احقاق حقوق حقه خود تحت عنوان مهریه و مطالبه آن طی می کند و همواره این مسیر مورد توجه قانونگذار بوده است .

چه اموالی قابل توقیف اند ؟

یکی از مهمترین مواردی که در توقیف اموال برای مهریه زوجه مورد توجه است ارائه لیست دقیقی از اموال زوج بابت پرداخت شدن مهریه از آن اموال می باشد. آن نکته که مورد توجه است آن است که مستثنیات دین جز مواردی که زوجه میتواند به عنوان مال برای مطالبه مهریه خود از محل آن مال ارائه کند قرار نمی گیرند.
مستثنیات دین اموالی هستند که زوجه نمی تواند از محل آنها مهریه خود را مطالبه نماید. چراکه آن اموال از ملزومات زندگی شخصی زوج بوده و قابل توقیف نمی باشند . از جمله خانه محل زندگی زوج بوده که قابل توقیف برای مهریه نیست اما اگر آن خانه مازاد بر نیاز زوج باشد دقیقاً مازاد آن قابل مطالبه می باشد .
پس برای مطالبه مهریه زوجه بایستی به نکات مختلف و متعدد زیادی دقت کنیم تا بتوانیم در مسیر احقاق حق درست تر قدم برداشته و زودتر به نتیجه مورد نظر برسیم . برای مطالبه مهریه زوجه و ارائه مسیرهای مطمئن برای مطالبه می توانید به گروه وکلای مراجعه کنید.

بخشیدن مهریه به زوج

گاهی زوجه در مقابل زوج و درهنگام رابطه زوجیت مهریه خود را به وی می‌بخشد. که این نکته قابل توجه است که چنانچه زوج از زوجه نوشته کتبی بابت بخشیده شدن مهریه به وی نداشته باشد و یا شاهدی در این مورد ارائه نکند مهریه همچنان از جانب زوجه قابل مطالبه بوده و حق مسلم وی خواهد بود. اما چنانچه زوج در مقابل دادگاه صالح رسیدگی به ماجرای توقیف اموال برای مهریه زوجه اعلام دارد که معسر از پرداخت می باشد دادگاه میتواند نسبت به میزان درآمد فرد یا همان زوج برای او پرداخت مهریه را به صورت اقساط قسط بندی نماید.
نکته قابل توجه آن است که در هیچ صورتی دادگاه رای به عدم پرداخت مهریه نخواهد داد و فقط نوع پرداخت و زمان پرداخت را با توجه به اعسار مرد یا زوج تغییر خواهد داد و الا مهریه مادام حق مسلم زوجه خواهد بود و مطالبه آن به صورت توقیف اموال برای مهریه و یا به صورت پرداخت کامل از طرف زوج برای زوجه امکان پذیر خواهد بود و دارای ضمانت اجرای قانونی میباشد.

آیا میتوان مهریه را از کسی غیر از زوج مطالبه کرد؟

در مورد توقیف اموال برای مهریه زوجه ، وی باید به این نکته دقت کند که پرداخت مهریه دینی است که صرفاً به ذمه زوج می باشد و چنانچه زوج مالی برای معرفی به دادگاه نداشته باشد زوجه نمی تواند با ارائه و معرفی اموال نزدیکان وی به دادگاه حتی اگر آنها اعلام کرده باشند که در مقابل پرداخت مهریه به صورت لفظی ضمانت زوج را می کنند بازهم زوجه نمی تواند با معرفی اموال آنها اقدام به توقیف اموال نزدیکان زوج نموده و از محل اموال دیگرانی غیر از زوج ، مهریه خود را مطالبه نماید.
چراکه پرداخت بدهی مهریه صرفاً به عهده زوج می باشد.
بسیار دیده شده که به هنگام عقد پدر زوج اعلام می کند به صورت لفظی که چنانچه زوج یا همان فرزندم از پرداخت مهریه سرباز زند من به جای وی مهریه را پرداخت خواهم کرد و نکته قابل توجه آن است که این ضمانت همانطور که گفته شد صرفاً لفظی است و هیچ کجا ثبت نمی‌شود که در این صورت این ضمانت لفظی در واقع یک تعارف صرف بوده و قابل استناد در محضر دادگاه نمی باشد .چراکه مطالبه مهریه و پرداخت آن صرفاً از جانب زوج امکان پذیر می باشد و دیگران هیچ دینی بر ضمه خود در مقابل زوجه برای پرداخت مهریه نخواهند داشت .
شما می‌توانید برای مطالبه مهریه زوجه به صورت توقیف اموال برای مهریه زوجه به گروه وکلای رستاد مراجعه و کوتاه ترین و مطمئن ترین راه را برای احقاق حقوق حقه خود در پیش بگیرید

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*
*